Жест към ценителите на театралното изкуство от щаба на БСП 

Окт 18, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 1876

Няма да правим шумни закривания на предизборната кампания

„Няма да правим шумни закривания на предизборната кампания. Хората търсят директен контакт и отношение към техните проблеми. Затова и последната седмица ще бъдем в кварталите и селата на Сливен“, съобщават от щаба на БСП в Сливен.

Жест към ценителите на театъра е театралната постановка „Пролетно тайнство“, на която БСП и кандидатът за кмет Кольо Милев канят съгражданите си в понеделник 19 октомври от 19 часа в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“.  Спектакълът е на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ – Плевен и е с участието на актьорите Йоана Буковска, Параскева Джукелова, Красимира Кузманова и Веселин Плачков, изиграл Дякон Левски в нашумелия игрален филм.  Спектакълът на режисьора Бойко Илиев разказва за любовта между композитора Игор Стравински и модната икона Коко Шанел.

„В Сливен има жажда за културен живот. Като кмет се старах да имаме по-богат културен живот. Възстановихме традицията по запалването на Сливенските огньове след над 20 години прекъсване. Самият факт, че привлякохме повече деца и младежи в реализирането на културните празници, е успех. Когато една сфера е била неглижирана с години, връщането към нея има и социален ефект“, смята Кольо Милев.

През мандата му общината подпомогна значими културни проекти – Националният фестивал на детската книга – реализиран ежегодно от Регионалната библиотека, фестивала „Цветен камертон”, Есенния театрален салон, Международния фестивал „Магията на вятъра”, фестивалите „Виртуози” и „Лятна случка”, годишнини на културни организации, ежегодния събор на пенсионерите, регионални фолклорни събори. Още през 2012 година бяха завишени средствата за издръжка и дейност на Симфоничния оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци. Беше решен и въпросът с ремонта на залата за симфониците. Културното и художествено наследство на Сливен бе представено в редица национални изложби и по време на Дните на българската култура в Москва, когато през 2012 г. гостува изложбата „Икони“ от фонда на Художествената галерия „Димитър Добрович”. Заработиха и Обществено-експертен съвет по културата и  Обществен съвет за опазване на културното наследство.